Deze website plaatst cookies.
×

labelDe EMDR Lightbar

De EMDR Lightbar bestaat uit een lichtbalk met een statief en een controller. Het blauwe licht dat op de lichtbalk heen en weer beweegt is de visuele stimulus voor de cliënt. Je hoeft als therapeut dus geen vermoeiende armbewegingen meer te maken!

Het blauwe licht op de lichtbalk beweegt altijd in een mooie rechte lijn. Hierdoor is het voor jouw cliënten ook een stuk minder vermoeiend voor de ogen dan het volgen van je vingers.

doneEenvoudige bediening

De EMDR Lightbar heeft een eigen bekabelde controller. Je hebt dus geen smartphone nodig. Met de controller kun je de EMDR Lightbar gemakkelijk bedienen. Je kunt het licht op de lichtbalk in beweging zetten en weer pauzeren. Ook kun je de snelheid waarmee het licht beweegt instellen zodat je de belasting nauwkeurig kunt afstemmen op de behoefte van je cliënt. Heel eenvoudig.

doneIngebouwde accu

De EMDR Lightbar werkt op een ingebouwde accu en kun je daardoor overal gebruiken. De accu gaat tenminste 12 uur mee bij continu gebruik, ruim voldoende voor een gehele dag met EMDR-sessies. Je laadt de accu op met de meegeleverde netadapter. Dit duurt maximaal 4 uur.

doneUniversele aansluiting statief

Bij de EMDR Lightbar wordt een tafelstatief geleverd dat je tot een hoogte van maximaal 30 cm uit kunt trekken. In de meeste gevallen is dit voldoende. Door de universele aansluiting (1/4″) kun je de lichtbalk eventueel ook op andere statieven plaatsen.

doneAutomatische timer

Om je EMDR-sessies nog gemakkelijker te maken heeft de EMDR Lightbar een ingebouwde timer. Hiermee kun je heel eenvoudig bijhouden wanneer je gedurende een ‘set’ de stimulatie weer moet stoppen en wanneer je weer ‘back to target’ moet gaan als de associatiereeks nog niet tot een einde is gekomen.

doneKoffer

De EMDR Lightbar wordt standaard geleverd in een speciaal ontworpen opbergkoffer. Zo kun je de EMDR Lightbar netjes en veilig opbergen en gemakkelijk meenemen.

doneDe EMDR Pulsers

Je kunt de EMDR Lightbar uitbreiden met een set van twee EMDR Pulsers, handzame trilapparaatjes voor extra tactiele stimulatie.  → Lees meer over de EMDR Pulsers…

shopping_cartBestellen?

 → Ga direct naar het Bestelformulier.